До новин

Загальна сума збитків від колишніх власників «Дельта Банку» перевищує 38 млрд грн

01 лютого, 2019
Збитки
Загальна сума збитків від колишніх власників «Дельта Банку» перевищує 38 млрд грн

Загальна сума збитків, завданих банку діями колишніх власників та інших посадових осіб АТ «Дельта Банк», перевищує 38 млрд грн.

Про це пише інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на  повідомлення прес-служби Фонду гарантування вкладів (ФГВФО).

Рішення про виведення банку з ринку було ухвалено Національним банком України (НБУ) в березні 2015 року. На той момент фінустанова була четвертою в Україні за розміром активів і входила до переліку «системних» банків.

«Коли Фонд гарантування розпочав роботу у банку, виявлені там схеми вразили представників Фонду вигадливістю і масштабністю виведення коштів. З частиною цих махінацій представники Фонду зіткнулись вперше у своїй практиці» – повідомила заступниця директора-розпорядника Фонду Світлана Рекрут.

Так, упродовж 2012-13 років, на ім’я того чи іншого реального клієнта, який мав у банку кредитний ліміт, цей ліміт збільшувався без відома власника на 100 000 грн. після цього кошти видавалися готівкою підставним особам за підробленими документами через 2 відділення банку у Києві. Загалом сума, виведена у такий спосіб, досягла 4,5 млрд грн.

За фактами незаконного виведення коштів з АТ «Дельта Банк» до правоохоронних органів спрямовано майже 600 заяв про вчинення кримінальних правопорушень, у 14 з них фігурантами виступають колишні власники і керівники банку, у 219 – колишні посадові особи банку.

Коментарі
Додати коментар