До новин

НБУ оскаржує відкриття справи про банкрутство «Росави»

04 лютого, 2019
Банкрутство підприємств
НБУ оскаржує відкриття справи про банкрутство «Росави»

23 січня Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження в справі №911/2498/18 за апеляційною скаргою НБУ на ухвалу Госпсуду Київської області від 27.11.2018, якою було відкрито провадження в справі про банкрутство ПрАТ «Росава» (за заявою голови ліквідаційної комісії цієї компанії) та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Фінбаланс.

Голова ліквідаційної комісії ПрАТ «Росава» зауважував, що в ході ліквідаційної процедури було виявлено кредиторську заборгованість компанії-боржника у розмірі 20,58 млрд грн.

Як зазначалося, відповідно до проміжного ліквідаційного балансу на 04.07.2018, активи ПрАТ «Росава» (необоротні та оборотні) складали 3,37 млрд грн (при цьому вартість майнового комплексу - 762,1 млн грн).

Згідно з судовими матеріалами, в грудні 2018 року до Госпсуду Київської області надійшла заява НБУ про визнання грошових вимог до ПрАТ «Росава» в сумі 5,7 млрд грн.

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, госпсуд Київської області визнав банкрутом ПрАТ «Росава», відкрив ліквідаційну процедуру та призначив ліквідатором арбітражного керуючого Світлану Дьоміну.

Нагадаємо, «Росава» підконтрольна нардепу Костянтину Жеваго. Компанія експлуатує Білоцерківський шинний завод.

Коментарі
Додати коментар