До новин

Фонд гарантування назвав топ-5 схем виведення грошей із банків

06 лютого, 2019
Банкрутство фінустанов
Фонд гарантування назвав топ-5 схем виведення грошей із банків

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб розповів про п'ять найпоширеніших схем виведення і розкрадання коштів з банків їх керівниками та власниками.

Про це повідомляє Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу ФГВФО.

"Серед схем, з якими найчастіше стикається Фонд у своїй роботі: кредитування пов’язаних осіб, надання кредитів неплатоспроможним позичальникам (або без фактичної наявності предметів забезпечення), зміна власника за допомогою держреєстраторів і нотаріусів, купівля "сміттєвих" цінних паперів, списання коштів з кореспондентських рахунків в іноземних банках, розкрадання на підставі підроблених SWIFT -повідомлень", - йдеться в повідомленні.

У Фонді гарантування наголошують, що за даними на 28 січня 2019 року вартість активів усіх банків, що перебувають в управлінні Фонду, за балансовою звітністю становить 538,3 млрд грн, при цьому їхня оціночна вартість менша більш як у 5,5 раза і становить 93,9 млрд грн.

Одним із чинників, що безпосередньо впливають на цей показник, є зумисні дії власників і менеджерів банків, які вигадали цілий арсенал схем виведення коштів з банків і продовжують вигадувати нові.

Разом з тим, станом на 30 січня 2019 року Фондом гарантування пред’явлено 31 позовну заяву до пов’язаних осіб 31 неплатоспроможного банку на загальну суму вимог понад 66,3 млрд грн. До переліку відповідачів-пов’язаних осіб включено 594 особи. Цього року планується подати позовні заяви до пов’язаних осіб іще понад 30 неплатоспроможних банків.

Окрім того, Фондом гарантування вкладів подано понад 5,4 тис. заяв про вчинені кримінальні правопорушення на суму понад 356,3 млрд грн.

Коментарі
Додати коментар