До новин

Активи збанкрутілого банку «Форум» продадуть одним пулом

06 лютого, 2019
Продаж
Активи збанкрутілого банку «Форум» продадуть одним пулом

21 лютого у системі ProZorro.Продажі відбудуться торги з реалізації пулу активів ПАТ «БАНК ФОРУМ» стартовою ціною 595,58 млн грн (балансова вартість активів – 12 699,34 млн грн).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

Як вказують у відомстві, до складу пулу увійшли права вимоги та інші майнові права за 492 кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання та фізичними особами, 2010 активів - права вимоги за кредитними договорами, що укладені з фізичними особами. Також до пулу ввійшли права вимоги на основні засоби, нерухоме майно, автотранспорт, дебіторська заборгованість та майнові прав за дебіторською заборгованістю.

Даний лот був зібраний за принципом один банк – один пул. Спочатку активи виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але покупців не знайшлося. Згодом ці ж активи не були викуплені у складі пулів сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби).

Торги за вказаним лотом пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни (зниження ціни по більшості активів даного пулу – правам вимоги за кредитами – відбуватиметься з 4% від номіналу до 0,8%). Це дасть змогу продати пул за ціною, що максимально наближена до реальної вартості активів на ринку.

Нагадаємо, ліквідація ПАТ «БАНК ФОРУМ» почалась 16.06.2014 р. Цього року Фонд гарантування планує завершити ліквідацію. Станом на кінець січня 2019 року вкладниками банку отримано понад 2 853,82 млн грн у межах виплати гарантованої суми відшкодування.

Загальна сума акцептованих вимог кредиторів ПАТ «БАНК ФОРУМ» перевищує 9 163,05 млн грн з яких фондом задоволено 3 632, млн грн. Надходження від продажу активів банку з початку ліквідації становлять 2 705, 34 млн грн. Переважно – це надходження від реалізації основних засобів та прав вимог за кредитами.

Коментарі
Додати коментар