До новин

Продали найбільший ТРЦ в Україні, що був у заставі збанкрутілого банку «Надра»

06 лютого, 2019
Продаж
Продали найбільший ТРЦ в Україні, що був у заставі збанкрутілого банку «Надра»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в ході голандського аукціону продав права вимог за двома кредитами, в заставі за якими знаходиться недобудований столичний торгово-розважальний центр Respublika.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на ProZorro.Продажі.

Переможцем торгів стала компанія «Солтекс Капітал». Переможець аукціону заплатить за недобудований ТРЦ 777,131 млн грн.

В аукціоні брали участь три компанії, втім від двох з них заявок в ході торгів не надходило.

Крім недобудованого ТРЦ в заставі банку перебувала іпотека трьох земельних ділянок загальною площею 15,72 га та майнові права за попередніми договорами оренди торгових площ в ТРЦ.

Інвесторами проекту ТРЦ Respublika були Дмитро Фірташ та Вагіф Алієв. Актив знаходився в заставі за кредитами банку-банкрута «Надра».

Згідно з даними YouControl, кінцевим бенефіціаром «Солтекс Капітал» є громадянин Великобританії Джонсон Роберт Алан. Уповноважені особи - Андрій Лехицький та Василь Астіон.

Статутний капітал ТОВ «Солтекс капітал» становить 3,1 млн грн. Вид діяльності підприємства - «Інші види фінансових послуг, за винятком послуг страхових і пенсійних фондів».

Вперше ТРЦ «Республіка» намагалися продати 7 липня 2017 року за 2,5 млрд грн. У травні 2018 року Фонд гарантування вкладів фізичних осіб не зміг продати ТРЦ за 1,1 мільярда гривень - покупців знайти не вдалося.

Будівництво ТРЦ «Республіка» було призупинене у 2015 році.

Коментарі
Додати коментар