До новин

Фукс розповів про те, як вибивав борги з олігархів

07 лютого, 2019
Борги
Фукс розповів про те, як вибивав борги з олігархів

Бізнесмен Павло Фукс брав участь в процесі повернення боргів підприємств олігархів Віктора Пінчука, Ігоря Коломойського та Ріната Ахметова перед компанією «Енергоатом».

Про це він розповів в інтерв'ю Економічній правді, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

За словами Фукса, в кінці 1990-их років він постачав арматуру, вугілля, нафтопродукти та різні метали заводам, які входять до російської групи «ТВЕЛ».

«І тоді ж (Національна атомна енергогенеруюча компанія) «Енергоатом» весь час була винна гроші «ТВЕЛу» за поставки ядерного палива», - сказав він.

«Російські заводи були винні мені гроші, а заводам була винна їх материнська компанія «ТВЕЛ». Заводи мені кажуть: «У нас немає грошей, йдіть до головного офісу». Я прийшов до головного офісу, а вони кажуть: «Нам не платять хохли». У підсумку я у них (у «ТВЕЛ» - ред) купив 60 млн доларів або 62 млн доларів боргів «Енергоатому» перед «ТВЕЛ», - заявив Фукс.

Українсько-російський бізнесмен зміг домовитися з найбільшими споживачами електроенергії в Україні, які були винні «Енергоатому».

«Було так: я приходжу на прийом до (віце-прем'єр-міністра – ред.) Юлії Тимошенко і кажу:» Хочу отримати борги підприємств Пінчука, Коломойського і Ахметова». Вона: «Та ти що, геть знахабнів?» Я кажу: «Ну тоді не отримаєте ядерне паливо, поки зі мною не розрахуєтеся», - розповів Фукс.

«Ми перекрили постачання палива, зупинили спецвагон зі свіжими ТВЕЛами на кордоні Росії і України, поки зі мною не розрахуються. Був страшний скандал», - пригадує він.

У підсумку, за словами Фукса, він отримав можливість зібрати заборговані гроші з промислових споживачів електроенергії.
Коментарі
Додати коментар