До новин

Рожкова та людина Порошенка не дали мені купити банк з проблемними активами – Фукс

07 лютого, 2019
Продаж
Рожкова та людина Порошенка не дали мені купити банк з проблемними активами – Фукс

Операція з придбання Промінвестбанку, що є «дочкою» російського Внешекономбанку, бізнесменами Павлом Фуксом і Максимом Микитасем зірвалася через заступницю голови Нацбанку Катерини Рожкову та заступника голови Адміністрації президента Олексія Філатова.

Про це розповів Фукс в інтерв'ю Економічній правді, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

ЗМІ повідомляли, що Фукс розглядав можливість купівлі українського Промінвестбанку в парі з народним депутатом Віталієм Хомутинником.

Однак Фукс спростував цю інформацію і заявив, що мав намір увійти в капітал банку разом з екс-керівником будівельної корпорації «Укрбуд» Максимом Микитасем.

«Ми будемо подавати в суд. Вони порушили дуже багато пунктів договору. Вони - це продавець - «Внєшекономбанк», - сказав Фукс.

Також він додав, що угоду щодо «Промінвестбанку» йому намагалися «збити» в Україні.

«Рожкова (заступниця глави НБУ Катерина Рожкова) та Філатов (заступник голови АП Олексій Філатов). Не знаю, навіщо це їм. Може, вони комусь іншому хотіли продати», - заявив бізнесмен.

За словами Фукса, він цікавиться придбанням проблемних активів в Україні.

«В ПІБ мене цікавлять дуже величезні проблемні активи. Я вважаю, що дуже ефективно зможу отримати виплати з боржників або вилучити їх підприємства в рахунок погашення боргів», - сказав Фукс.

Як повідомлялось раніше, за результатами торішнього стрес-тесту (проводився на основі фінпоказників на 01.01.2018) у Промінвестбанку був виявлений дефіцит капіталу на 945,6 млн грн. За рахунок проведених банком заходів відповідна сума скоротилися до 598,9 млн грн, і вона має бути покрита до кінця 2019 року (через виконання програми реструктуризації).

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, Промінвестбанк спрацював у 2018 році у збиток.

Коментарі
Додати коментар