До новин

Головні події тижня

08 лютого, 2019
Події
Головні події тижня

Інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація зібрав для вас найцікавіші новини цього тижня у сфері банкрутства.

Про банкрутство виробника шин «Росава» та позицію НБУ

НБУ в судовому порядку оскаржує відкриття справи про банкрутство «Росави». 23 січня Північний апеляційний госпсуд відкрив апеляційне провадження в справі №911/2498/18 за апеляційною скаргою НБУ на ухвалу Госпсуду Київської області від 27.11.2018, якою було відкрито провадження в справі про банкрутство ПрАТ «Росава» (за заявою голови ліквідаційної комісії цієї компанії) та введено мораторій на задоволення вимог кредиторів.

Про виявлені схеми виведення мільярдів з банку «Хрещатик»

Майже 6,9 млрд грн було виведено з банку «Хрещатик» перед банкрутством. Однією зі схем, реалізованих у банку, стало вкладення коштів у сміттєві цінні папери, лише у цей спосіб з нього було виведено 2,3 млрд грн.

Про один з найбільших українських агрохолдингів, який опинився на межі банкрутства

Холдингу «Агроінвестгруп», який обробляє понад 30 тисяч га в Одеській області, загрожує банкрутство: компанія припинила розраховуватися за контрактами, а її власники і керівництво переховуються. Кредитори компанії заявляють, що група припинила розраховуватися по боргах і не виходить на контакт. За словами банкірів, борговий тягар компанії - не менше $70 млн. Загальний збиток від шахрайства «Агроінвестгруп» може сягти $120 млн.

Про продаж ТРЦ «Республіка» - великого активу банку-банкрута «Надра»

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб в ході голандського аукціону продав права вимог за двома кредитами, в заставі за якими знаходиться недобудований столичний торгово-розважальний центр Respublika. Пізніше у ФГВФО заявили, що ТРЦ  було продано за найвищою ціною з усіх об’єктів, що будь-коли виставлялися на торги Фондом гарантування.

Про оборудки на одному з підприємств «Укроборонпрому», що ледь не призвели до банкрутства

Підприємство-двійник могло довести до банкрутства ДП «Укроборонресурси». Держаудитслужба провела перевірку за період з 2015 року по 2018 рік державного підприємства «Укроборонресурси», яке спеціалізується на демонтажі металевих об’єктів будь-якої складності і входить до концерну «Укроборонпром», і виявила велику кількість порушень.

Коментарі
Додати коментар