До новин

Збитки на 240 мільйонів: НАБУ прийшло з обшуками до «Аграрного фонду»

11 лютого, 2019
Збитки
Збитки на 240 мільйонів: НАБУ прийшло з обшуками до «Аграрного фонду»

Детективи Національного антикорупційного бюро протягом 7 та 8 лютого провел обшуки у ПАТ «Аграрний фонд» в межах справи про розтрату більш яку 240 млн гривень при закупівлі добрив.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу НАБУ.

«Слідчі дії санкціоновані і проходять в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом розтрати службовими особами ПАТ «Аграрний фонд» понад 240 млн грн коштів при закупівлі, зберіганні та упаковці добрив в 2017-2018 роках», - йдеться в повідомленні.

У бюро підкреслили, що вони зверталися в «Аграрний фонд» з вимогою надати тимчасовий доступ до документів, необхідних для розслідування. Проте службові особи товариства відмовилися виконати рішення суду і не надали документи.

Тому детективи змушені були вилучати документацію в примусовому порядку.

Раніше в «Аграрному фонді» заявили, що охорона шести елеваторів, які належать до групи компаній ТОВ «Агроінвестгруп», не допустила співробітників ПАТ «Аграрний фонд» на територію підприємств для планової перевірки.  У компанії заявили, що невідомі завантажують зерно, яке, ймовірно, належить підприємству та зберігається на шести елеваторах  - «Березівський», «Білгород-Дністровський», «Ізмаїльський», «Раухівський», «Аліягський» та «Заплазький».

У разі привласнення, розтрати або крадіжки зерна державі буде завдано збитків у розмірі близько 200 мільйонів гривень. «Аграрний фонд» подав заяву до поліції з проханням розпочати досудове розслідування, «оскільки вчинені дії мають ознаки кримінального правопорушення».

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, Нацполіція розпочала розслідування щодо «Агроінвестгруп».

Коментарі
Додати коментар