До новин

ФГВФО розповів про махінації екс-власників збанкрутілого Фідобанку

11 лютого, 2019
Банкрутство фінустанов
ФГВФО розповів про махінації екс-власників збанкрутілого Фідобанку

Активи ПУАТ «Фідобанк» «на папері» коштували майже 9 мільярдів гривень, а за висновками незалежних оцінювачів їхня вартість ледве перевищила 2 мільярди.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

«Вартість активів ПУАТ «Фідобанк» при оцінці виявилась майже у 5 разів нижчою за ту, що була показана у балансовій звітності банку: якщо «на папері» активи коштували майже 9 млрд грн, за висновками незалежних оцінювачів їхня вартість ледве перевищила 2 млрд грн», - розповіла директор департаменту розслідування протиправних діянь ФГВФО Катерина Мисник.

За її словами, однією з нетипових махінацій було переведення Фідобанком у липні 2015 року на рахунок кіпрської компанії у Bank of New York 3,8 млн доларів як роялті за використання товарного знаку банку.

Також, однією з перших і наймасштабніших шахрайських схем в «Фідобанку» стала псевдоінвестиційна діяльність навколо придбання його власником у 2013 році «Ерсте Банку».

Крім того, нібито для поліпшення фінансового стану банк було прокредитовано на 1,5 млрд грн підконтрольними факторинговими компаніями, директорами яких були працівники служби безпеки «Фідобанку».

Нагадаємо, Національний банк 18 липня 2016 року вирішив відкликати банківську ліцензію та ліквідувати Фідобанку.

Коментарі
Додати коментар