До новин

ГПУ повідомила про підозру екс-топам Укргазбанку в справі на 39 млн грн

12 лютого, 2019
Резонансні справи
ГПУ повідомила про підозру екс-топам Укргазбанку в справі на 39 млн грн

Генпрокуратура заявила, що повідомлено про підозру колишнім керівникам Укргазбанку в привласненні 39 млн грн.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на РБК-Україна.

"В ході досудового розслідування встановлено, що протягом 2008 – 2009 років колишній член спостережної ради АБ «Укргазбанк», за попередньою змовою з діючим на той час заступником голови правління АБ «Укргазбанк», організував схему щодо виведення державних коштів на рахунок заздалегідь створеного ним підконтрольного підприємства, шляхом укладення між Банком та підприємством договору оренди нежитлових приміщень та підписання акту прийому-передачі до вказаного договору оренди нежитлових приміщень, загальною площею майже 5 035 м кв, якими Банк фактично не користувався та необхідність використання яких документально не підтверджено. Внаслідок перерахування грошових коштів на розрахунковий рахунок підприємства за надані послуги з оренди нежитлових приміщень та за відшкодування ремонтно-будівельних робіт нежитлових приміщень, АБ «Укргазбанк» завдано матеріальну шкоду на загальну суму 39 млн грн.

Слідчими Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України за погодженням з прокурором 11.02.2019 повідомлено про підозру колишньому члену спостережної ради АБ «Укргазбанк», заступнику голови правління АБ «Укргазбанк» та керівнику відповідного підприємства у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3, 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Досудове розслідування триває.

Санкцією статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду", - йдеться в заяві Генпрокуратури.

У січні ГПУ заявляла, що скерувала до суду ще один обвинувальний акт щодо екс-заступника глави правління Укргазбанку в справі про видачу банком у 2008-2010 роках кредиту на 100 млн грн.

Крім того, прокуратура м. Києва повідомляла, що скерувала в суд справу щодо спроби заволодіння 98 млн грн Укргазбанку через відчуження кредитного портфелю.

Коментарі
Додати коментар