До новин

Американські фермери масово оголошують про банкрутство

15 лютого, 2019
Банкрутство підприємств
Американські фермери масово оголошують про банкрутство

Через збитки борги фермерів наразі оцінюють у 409 млрд доларів.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на landlord.ua.

Подібної ситуації з банкрутством американських сільгоспвиробників не спостерігалося з часів економічної кризи 2008 року.

Серед головних причин — зниження цін на сировину на міжнародних ринках, висока конкуренція РФ та Бразилії та торгові суперечки Дональда Трампа з Китаєм і ЄС.

Так, в сьомому окружному апеляційному суді, який обслуговує штати Іллінойс, Індіана і Вісконсін, протягом 2018 року банкрутами себе визнало більше фермерів, ніж під час рецесії 2008 року. У Північній Дакоті та Арканзасі рівень банкрутства господарств зріс на 96%.

В десятому окрузі, до якого входять штати Канзас, Колорадо і частини Оклахоми, протягом минулого року банкрутства серед фермерів зросли на 59%. 2017 року господарства з цих трьох штатів продавали 50% всіх сільськогосподарських продуктів.

Середній розмір кредитів фермерських господарств по всій країні в четвертому кварталі сягнув 74,19 тис. доларів. Це є найвищим показником за останні роки.

Адміністрація президента США запроваджує низку федеральних проектів для підтримки с/г виробників. Наприклад, одній з найбільших компаній-виробників яблук Washington Apple Commission уряд США компенсує 8,5 млн. доларів. Кошти будуть виділені в рамках програми сприяння с/г торгівлі, яка реалізовується Міністерством сільського господарства США. Однак, чиновники стверджують: подібні заходи — це лише короткотермінове рішення, яке не дасть системного результату.

Коментарі
Додати коментар