До новин

Aктиви Брокбізнесбанку виставли на продаж за принципом «один банк - один пул»

05 березня, 2019
Продаж
Aктиви Брокбізнесбанку виставли на продаж за принципом «один банк - один пул»

22 березня 2019 року у системі ProZorro.Продажі відбудуться торги з реалізації пулу активів АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» стартовою ціною 256,94 млн грн (балансова вартість активів – 23 829,31 млн грн).

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу Фонду гарантування вкладів фізосіб.

До його складу пулу увійшли права вимоги та інші майнові права за 493 кредитними договорами, що укладені з суб’єктами господарювання, права вимоги за 204 кредитними договорами, що укладені з фізичними особами і забезпечені іпотекою. Також до пулу ввійшли права вимоги на основні засоби, нерухоме майно, дебіторська заборгованість та майнові прав за дебіторською заборгованістю.

«Даний Лот №:F10GL41929 був зібраний за принципом один банк – один пул. Спочатку активи виставлялися на індивідуальних торгах у системі ProZorro.Продажі (більшість – неодноразово), але не були викуплені. Згодом ці ж активи не були придбані у складі пулів сформованих за видами активів (кредити юридичних осіб, кредити фізичних осіб, нерухомість, основні засоби)», - пояснили у Фонді.

Торги за вказаним лотом пройдуть за голландською моделлю аукціону з поетапним зниженням ціни, що буде визначена ринком, за результатами відкритого аукціону.

Нагадаємо, діквідація АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» почалась 11.06.2014 року.

У 2019-му року Фонд гарантування планує завершити ліквідацію. Станом на кінець лютого 2019 року вкладниками банку отримано понад 2 602,23 млн грн у межах виплати гарантованої суми відшкодування. Загальна сума акцептованих вимог кредиторів АТ «БРОКБІЗНЕСБАНК» перевищує 11 163,64 млн грн з яких фондом задоволено 1 012,23 млн грн.

«Надходження від продажу активів банку з початку ліквідації становлять 1 098,45 млн грн. Переважно – це надходження від реалізації основних засобів та прав вимог за кредитами», - додали у ФГВФО.

Як повідомляв інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація, з початку року надходження до банків, що ліквідуються, перевищили 345 мільйонів.

Коментарі
Додати коментар