До новин

Петиція: Порошенко має підписати Кодекс з процедур банкрутства і офіційно вибачитись за порушення Коституції

11 березня, 2019
Законодавство
Петиція: Порошенко має підписати Кодекс з процедур банкрутства і офіційно вибачитись за порушення Коституції

Проект "Кодексу України з процедур банкрутства" було передано на підпис Президенту України ще грудня 2018 лютого. Відповідно до статті 94 Конституції України президент протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону мав або підписати його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднити або повернути закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду.

У зв’язку з тим, що Петро Порошенко досі не виконав вимоги Конституції, від нього у відповідній петиції вимагають підписання вказаного Кодеку та офіційних вибачень, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Зобов'язати Президента України надати офіційне вибачення з приводу порушення статті 94 Конституції України за недотримання строків підписання проекту "Кодексу України з процедур банкрутства" та негайно підписати цей документ», - говориться в петиції.

Ініціатор петиції звертає увагу на те, що проект "Кодексу України з процедур банкрутства" було передано на підпис Президенту України 21/12/2018. Відповідно до статті 94 Конституції України "...Президент України протягом п'ятнадцяти днів після отримання закону підписує його, беручи до виконання, та офіційно оприлюднює його або повертає закон зі своїми вмотивованими і сформульованими пропозиціями до Верховної Ради України для повторного розгляду...".

«Більше того, Президент України давав обіцянку підписати цей закон протягом двох тижнів з дня його надходження на підпис, інформація про що є у ЗМІ. Таким чином, Президент України не тільки порушує закон, але і не дотримується обіцянок, наданих ним самим (або свідомо обманює громадян України). Вимагаю офіційного вибачення з цього приводу, а також негайного підписання закону», -наголошує автор петиції Василенко Андрій Миколайович.

Раніше старший партнер ARIO LAW FIRM, співрозробник Кодексу з процедур банкрутства (законопроект №8060) Юліан Хорунжий припустив, що президент може не підписати Кодекс з процедур банкрутства до завершення виборчої кампанії.

Як повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація,  Верховна рада України 18 жовтня у другому читанні прийняла Кодекс з процедур банкрутства.

Коментарі
Додати коментар