До новин

Нове керівництво Мін’юсту хоче реструктурувати систему виконавчого провадження

10 жовтня, 2019
Новини
Нове керівництво Мін’юсту хоче реструктурувати систему виконавчого провадження

Міністр юстиції Денис Малюська зі своєю командою хоче збільшити кількість приватних виконавців, а також змінити та реструктуризувати систему виконавчого провадження.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на інтерв’ю міністра виданню LB.ua.

За словами Малюськи, частину відділів виконавчої служби в регіонах, можливо, укрупнять.

“Банально не всі такі відділи мають необхідне навантаження. І навпаки – у великих містах на державних виконавців падає занадто великий масив роботи, з яким вони фізично не можуть впоратись. Відповідно, в деяких регіонах їх кількість збільшиться, в деяких – зменшиться”, - каже він.

Міністр розповів також, що його відомство планує автоматизувати окремі служби, спробує зменшити залученість людини до операційних процесів у сфері виконавчої служби.

 

За його словами, лише за один тиждень міністерство зібрало виконавчого збору більше, ніж за весь минулий рік.

“171 млн гривень. Це, підкреслюю, зібрано за тиждень (з 16 по 20 вересня). Тоді як в 2018 році – 168 млн, за вісім місяців 2019 року – 131 млн грн”, - хвалиться міністр.

Він пояснив, що це результат того, що дуже багато виконавчих проваджень з незрозумілих причин не виконувалися.

“Вони були запущені в роботу, і протягом тижня ми вже маємо показники, які виглядають фантастично. За тиждень досягнуто результат року! Лише завдяки тому, що ми прибрали «стоп-списки», тобто списки підприємств, з яких не можна було стягувати заборгованість”, - каже Малюська.

Коментарі
Додати коментар