До новин

У системі "Укрспирту" на неактивні підприємства витратили майже 20 млн грн - аудит

05 грудня, 2019
Новини
У системі "Укрспирту" на неактивні підприємства витратили майже 20 млн грн - аудит

Майже чверть заводів державного підприємства "Укрспирт" та однойменного концерну перебувають в незадовільному стані й не відповідають технічним вимогам.

Про це заявив у Фейсбуці міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, посилаючись на результати технічного аудиту, повідомляє інформаційний портал “Банкрутство & Ліквідація в Україні”.

За словами міністра, аудит виявив, що 22 з 83 підприємств - у незадовільному стані і не відповідають технічним вимогам, 29 заводів - обладнані зареєстрованими витратомірами-лічильниками етилового спирту та зареєстровані як акцизні склади у системі електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового.

"Не всі знають, що "Укрспиртів" насправді – два: концерн "Укрспирт" та держпідприємство "Укрспирт" - загалом 83 заводи ( ще кілька належить іншим держуставновам)", - зауважив Милованов.

Крім того, міністр додав, що 43 заводи тривалий час стоять неактивні, а решта - працювали упродовж 2019 року. За результатами технічного аудиту було з'ясовано, що 112,3 млн грн держава витратила на непрацюючі підприємства у 2018 році й 80,1 млн грн - за дев'ять місяців цього року.

"18,9 млн грн - загальна сума перевитрат паливно-енергетичних ресурсів за 2018 та три квартали 2019 років. Що це означає? Закуповували за завищеними цінами. Цифри говорять самі за себе", - написав міністр. 

Нагадаємо, раніше "Завдають шкоди державі": у Мінекономіки масово звільнили керівників "Укрспирту" "Завдають шкоди державі": у Мінекономіки масово звільнили керівників "Укрспирту" п'ятьох керівників регіональних підприємств державного підприємства "Укрспирт" звільнили з посад. Йдеться про усунення начальників Артемівського, Липницького, Новоборовицького місць провадження діяльності та зберігання спирту (МПД) . Їх позбавили повноважень через порушення порядку ведення виробничої діяльності.

Коментарі
Додати коментар