До новин

Андрій Гайченко: Наша мета — зробити так, щоб виконання судових рішень перестало бути інструментом маніпуляцій

11 грудня, 2019
Новини
Андрій Гайченко: Наша мета — зробити так, щоб виконання судових рішень перестало бути інструментом маніпуляцій

Заступник міністра юстиції з питань виконавчої служби Андрій Гайченко розповів про глобальні плани щодо змін у системі виконавчого провадження.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на його інтерв’ю «Юридичній газеті».

За його словами, нова команда Мін’юсту проаналізувала причини невиконання судових рішень і припинив системні зловживання, які відбувалися на рівні департаменту центрального апарату.

«Ми стимулюємо державних виконавців виконувати судові рішення за чесну й гідну заробітну плату, в тому числі у вигляді винагороди, яку вони отримують зі стягнутого виконавчого збору», - додав Гайченко.

Він розповів також, що зараз в областях відбувається оновлення кадрів. Після того як цей процес завершиться, в регіонах ситуація зміниться та краще.

«Звісно, ми також маємо корупційну складову, з якою потрібно боротися. Окрім того, планується внесення змін до законодавства, які дозволять державним виконавцям більш якісно виконувати рішення, боржникам — ускладнять маневри щодо уникнення виконання рішень, а приватним виконавцям — створять рівні, нормальні умови та не дозволять їм зловживати своїм становищем. У нас є мета — зробити так, щоб виконання судових рішень перестало бути інструментом маніпуляцій», - зазначив заступник Дениса Малюськи.

Коментарі
Додати коментар