До новин

Суддя Господарського суду м. Києва видужала від COVID-19

02 квітня, 2020
Новини
Суддя Господарського суду м. Києва видужала від COVID-19

Суддя господарського суду міста Києва Вікторія Джарти дала своє перше інтерв’ю після одужання від COVID-19.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на Судово-юридичну газету.

«Я хочу, щоб люди знали: є історії хвороби з позитивним завершенням», - наголосила Вікторія Джарти.

Суддя згадує, що на початку хвороби це здавалося звичайною застудою.  

«Мої симптоми сильно відрізнялися від тих симптомів COVID-19, про які я читала, а обстеження у лікаря, аналіз крові і рентген взагалі не віщували ніякої біди. Однак інформація про зростаючу кількість тих, що заразилися коронавірусом посіяла в мені зерно сумніву. Заради власного спокою я звернулася в приватну клініку, яка погодилася взяти у мене ПЛР. При цьому там попередили, що чекати результат необхідно 5-6 днів (!)», - розказує власну історію Вікторія Джарти.

На щастя,  своєчасно зроблено КТ легенів  фактично врятувало судді життя.

Розуміючи, що в період, коли вже могла бути заражена вона ходила на роботу і спілкувалася з колегами, як відповідальна людина вона попередила керівництво суду, колег і тих людей, з ким вона спілкувалася, про те, що трапилося.

«У мене не було ні краплі сумніву, що я чиню правильно, кажучи відверто про позитивний тест на COVID-19, щоб колеги при необхідності могли піти на самоізоляцію. І дуже приємно було отримати підтримку колективу і побажання скорішого одужання! За що їм вдячна!», - говорить Вікторія Джарти.

За її словами, день одужання вона запам’ятає на все життя.

«Бачили б ви, як лікарі радісно повідомляють про закриття лікарняного листа, як очі лаборантів радіють (через маски не видно усмішка), отримуючи негативний тест на визначення COVID-19, а технічні працівники бажають не повертатися назад!», - згадує суддя.

Вона визнає, що захворіти на коронавірус дійсно страшно. Однак, Вікторія сподівається, що держава буде повідомляти українцям не лише страшну статистику щодо нових інфікувань, а й розказувати історії про тих, хто успішно подолав це підступне захворювання.

«Я хочу, щоб люди знали: є історії хвороби з позитивним закінченням, яким був і мій випадок! Посміхайтеся, мислите позитивно, мийте руки, відповідально ставтеся до свого здоров'я та здоров'я оточуючих, бережіть близьких і будьте здорові! Вірю, що ми разом впораємося з цим викликом!», - впевнена Вікторія Джарти.

Коментарі
Додати коментар