До новин

У Києві через карантин вимушено взяли відпустки півмільйона осіб

06 квітня, 2020
Новини
У Києві через карантин вимушено взяли відпустки півмільйона осіб

Міський голова Києва Віталій Кличко зазначив, що у столиці через обмежувальні заходи з протидії коронавірусу півмільйона киян вимушено взяли відпустки за свій рахунок.

Про це мер Києва Віталій Кличко заявив в ефірі одного з телеканалів, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на пресслужбу КМДА.

Мер міста наголосив, що люди, які залишились без роботи потребують державної підтримки та бюджет суто Києва не впорається з таким навантаженням.

"Це та категорія людей, які живуть від зарплати до зарплати. Деякі запаси у них, до прикладу, є. Тиждень, два, три вони проживуть без доходів. А після цього у людей взагалі не буде грошей", – заявив Кличко.

За його словами, президент запевнив, що відповідне питання планують вирішувати грошовими виплатами кожному, хто вимушено не працює.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав закон про забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням коронавірусу.

За умов жорсткого карантину, у 57% українців закінчаться гроші на життя через чотири тижні або менше, 6,9% мають збережень на кілька днів, 6,3% - на півроку або більше.

Згідно макропрогнозу розміщеному у постанові уряду рівень інфляції зросте до 11,6%, а ВВП впаде на 4,8%.

Прогноз середньої зарплати - 10 706 грн. Рівень безробіття складе 9,4%.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль зазначив, що у разі зниження захворюваності на початку травня на роботу зможуть вийти люди працездатного віку.

Коментарі
Додати коментар