До новин

Доступ громадян до даних Держреєстру обтяжень рухомого майна спростили

07 квітня, 2020
Новини
Доступ громадян до даних Держреєстру обтяжень рухомого майна спростили

Міністерство юстиції спростило доступ громадян до інформації з Державного реєстру обтяжень рухомого майна.

Про це розповів перший заступник Міністра юстиції України Євгеній Горовець, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація.

«Відтепер при використанні даного сервісу користувачі можуть не витрачати час на авторизацію за допомогою КЕП», - зазначив Горовець.

Також він повідомив, що було зроблено перший крок до запровадження модуля моніторингу ризиків у Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно.

«Сьогодні співробітники Міністерства юстиції України та його територіальних органів вже можуть отримувати інформацію щодо операцій, скасованих державними реєстраторами. Це дозволить оперативно виявляти незаконні маніпуляції в реєстрі, що порушують права власників, та вживати відповідних заходів до порушників», - сказав він.

Чиновник додав, що до травня поточного року планується запровадити відстеження інформації про права власності, які проіснували менше доби та реєстрація яких має певні ознаки незаконності, а також забезпечити можливість реєстрації права довірчої власності як способу забезпечення виконання зобов’язання.

Коментарі
Додати коментар