До новин

Новий механізм ПСО сприятиме фінансовому оздоровленню "Енергоатома", - Шмигаль

06 серпня, 2020
Новини
Новий механізм ПСО сприятиме фінансовому оздоровленню "Енергоатома", - Шмигаль

Кабінет Міністрів України на засіданні 5 серпня з триденним доопрацюванням ухвалив постанову "Про внесення змін до Положення про покладення спеціальних обов’язків на учасників ринку електричної енергії для забезпечення загальносуспільних інтересів у процесі функціонування ринку електричної енергії".

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на Урядовий портал.

Зокрема, у документі формується новий механізм ПСО на ринку електроенергії. Це сприятиме тому, щоб український бізнес отримав електроенергію за кращою ціною, а відповідно - був більш конкурентоспроможним.

"Ми збільшуємо обсяг електричної енергії, який державні компанії "Енергоатом" та "Укргідроенерго" зможуть продавати за двосторонніми договорами та на інших сегментах ринку. Це, зокрема, покращить фінансову ситуацію зазначених державних підприємств", - прокоментував рішення Уряду Прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Як зазначив Прем’єр-міністр, "Енергоатом", як і раніше, продовжить постачати дешеву електроенергію для всіх українських родин.

"50% електроенергії, виробленої підприємством, буде постачатися для потреб населення, щоб максимально знизити кінцеву ціну. При цьому підприємство отримає можливість реалізовувати приблизно 40% своєї електроенергії на ринкових умовах. Це дасть змогу "Енергоатому"отримувати прибутки, вчасно виплачувати зарплату, вчасно робити ремонтні програми", - зауважив Глава Уряду.

Нагадаємо, Кабмін затвердив вимоги до оформлення і використання митних декларацій окремих типів.

Коментарі
Додати коментар