До новин

Дмитро Гненний: складні ситуації виконання судових рішень потребують винахідливості виконавця

07 серпня, 2020
Новини
Дмитро Гненний: складні ситуації виконання судових рішень потребують винахідливості виконавця

В ексклюзивному коментарі інформаційному порталу «Банкрутство & Ліквідація» приватний виконавець Дмитро Гненний розказав про неординарні способи виконання судових рішень приватними виконавцями.

Неординарні способи виконати рішення, насправді, на поверхні!

Коли підприємство звертається до приватного виконавця, воно розраховує отримати не тільки зручну комунікацію з виконавцем і відсутність зайвої бюрократії, але й якісне виконання рішення. Часом, складні ситуації потребують більших зусиль і винахідливості виконавця. І приватний виконавець мусить вжити дійсно всіх можливих заходів.

Приміром, досить давно в Законі «Про виконавче провадження» і в ГПК та ЦПК є норма, що дозволяє виконавцю звертати стягнення на дебіторську заборгованість боржника. Тобто на кошти, які третя особа винна боржникові. Норма існує давно, а практика формується тільки зараз. Не всі виконавці, а тим паче, адвокати стягувачів навіть не вивчають таку можливість у справах, якими займаються. Водночас, ми вже маємо значні напрацювання в цьому напрямку. Як виявити дебіторську заборгованість боржника, які складнощі можуть виникнути, які документи треба підготувати і з яким поданням звернутися до суду – саме це є моєю темою на заході «Приватне провадження 2020».

Нагадаємо, 18 вересня 2020 року у конференц-холі готелю «Козацький» на Майдані Незалежності відбудеться друга всеукраїнська практична конференція, присвячена актуальним питанням виконавчого провадження – «Приватне провадження 2020: fashion day примусового виконання судових рішень».

Коментарі
Додати коментар