До новин

Член ради НБУ припускає, що міжнародні донори будуть проти дефіциту бюджету-2021 на рівні 6% ВВП

16 вересня, 2020
Новини
Член ради НБУ припускає, що міжнародні донори будуть проти дефіциту бюджету-2021 на рівні 6% ВВП

Член ради НБУ Віктор Козюк висловив думку, що дефіцит проекту держбюджету на 2021 рік на рівні 6% ВВП - “вихід за параметри, які могли би бути толеровані програмою міжнародної підтримки”.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація в Україні» із посиланням на аналітику Козюка.

"Бюджетний дефіцит цього року (з дефіцитом 7,5% ВВП, - ред.) схвалювався з розрахунку, що в наступному році матиме місце фіскальна консолідація. 6% дефіциту - вихід за параметри, які могли би бути толеровані програмою міжнародної підтримки.  Структура фінансування виглядає сумнівною. Прогноз інфляції явно вище недавно затвердженої цілі на наступний рік. Структурні реформи, з якими були би консистентні прогнозні темпи зростання, не окреслені", - наголосив Козюк.

Разом з тим, міністр фінансів Сергій Марченко, говорячи про дефіцит у проекті держбюджету на 2021 рік, констатував, що "ми не можемо з 7,5% одразу вийти на 2%".

Нагадаємо, влітку МВФ прогнозував, що дефіцит держфінансів України з урахуванням державного та місцевих бюджетів, а також фондів соцстрахування у 2020 році становитиме 7,7% ВВП, у 2021 році - 5,3% ВВП, у 2022 році - 3,5% ВВП.

Коментарі
Додати коментар