До новин

Катерина Глазкова: Бізнес потребує мораторію на перевірки замість точкової підтримки

25 листопада, 2020
Новини
Катерина Глазкова: Бізнес потребує мораторію на перевірки замість точкової підтримки

Бізнес потребує продовження мораторію на перевірки, податкових канікул і податкових пільг для постраждалих від карантину підприємств.

Про це розповіла виконавчий директор Спілки українських підприємців (СУП) Катерина Глазкова, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Інтерфакс-Україна.

"Бізнес і економіка загалом потребують негайних стимулювальних та підтримувальних заходів з боку держави. А в нас, створюючи заходи з підтримки, уряд і парламент одночасно намагаються ще більше ускладнити роботу бізнесу", - сказала Глазкова, коментуючи агентству анонсований президентом новий пакет допомоги бізнесу.

Виконавчий директор СУП додала, що часто законопроекти разом із позитивними нормами містять і негативні для бізнесу пропозиції.

Глазкова наголосила, що бізнес не був залучений до роботи над пропозиціями щодо нового пакета допомоги постраждалим від карантину підприємцям.

"Проте ми точно розуміємо, які ініціативи дали б змогу бізнесу мінімізувати негативні наслідки карантину: це мораторій на перевірки, податкові канікули - відстрочення зобов'язань про подання податкових декларацій і продовження термінів сплати податків для підприємств і осіб-підприємців на три місяці, а також зниження навантаження на фонд оплати праці у вигляді тимчасового скасування ЄСВ і податку на доходи фізичних осіб для співробітників підприємств, які не скорочують персонал під час карантину", - сказала Катерина Глазкова.

Вона наголосила, що останнє - це не економія на фонді оплати праці, а можливість для роботодавців утримати робочі місця в період кризи.

За розрахунками СУП, у разі скасування ЄСВ і ПДФО для окремих видів діяльності уряд зможе підтримати майже 2 млн громадян (1,408 млн співробітників підприємств і 546,5 тис. громадян, зайнятих у ФОП).

Коментарі
Додати коментар