До новин

Працівники вимагають не банкрутувати Львівську вугільну компанію

04 серпня, 2015
Банкрутство підприємств
Працівники вимагають не банкрутувати Львівську вугільну компанію

Трудовий колектив ПАТ «Львівська вугільна компанія» висунув дві основні вимоги владі: не визнавати компанію банкрутом та забезпечити подальшу стабільну роботу підприємства.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на результати зборів працівників Львівської вугільної компанії.

Працівники компанії розчаровані наслідками переговорів з владою та обіцянками, які їм надавали. Як стверджують профспілкові активісти, справи в працівників та компанії за цей час тільки погіршились. Голова первинного осередку Незалежної профспілки гірників України на підприємстві Наталія Барна розповіла:

«Уже серпень на порі, а з нами не розрахувалися ще й за січень, виплативши лише трохи більше 10% заробленого. Сподівалися отримати ще хоч якусь дещицю за січень, але заступник начальника відділу примусового виконання рішень департаменту державної виконавчої служби міністерства юстиції України М. Селезньов наклав арешт на рахунок підприємства у ПАТ «Ідея Банк» і забрав 328 тисяч грн, які нам мали виплатити у рахунок погашення боргу за січень.

І це все на фоні того, що столичний «Альфа Банк» подав заяву до Господарського суду Львівської області про визнання ПАТ «Львівська вугільна компанія» банкрутом. Мало того, що з нами не розрахувалися за січень, лютий, березень, квітень, травень і червень, так ще й забирають робочі місця у 843 осіб, які працюють на підприємстві.

Люди обурені тим, що вони роками боролися за своє підприємство, а тепер одним необдуманим рішенням чиновників можуть не тільки їх залишити без засобів до існування, а й повністю знищити вугільну галузь у регіоні. Адже шахти Львівсько-Волинського басейну залишаться без збагачувальної фабрики.

Тому, як наслідок, на підприємстві відбулись збори трудового колективу, на яких було висунуто дві основні вимоги: не визнавати ПАТ «Львівська вугільна компанія» банкрутом та забезпечити подальшу стабільну роботу підприємства.

Як повідомили в Конфедерації вільних профспілок України, якщо вимоги не будуть виконані, а винні не будуть покарані, трудовий колектив і ППО НПГУ ПАТ вирішили з 4 серпня зупинити роботу підприємства і о 11:00 розпочати безстрокову акцію перекриття траси обласного значення Львів-Ковель у м. Великі Мости.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, банкрутство «Вугілля України» може позбавити шахтарів Львівщини зарплат.

Коментарі
Додати коментар