До новин

Європарламент схвалює закон, який блокує повернення Приватбанку

15 лютого, 2021
Новини
Європарламент схвалює закон, який блокує повернення Приватбанку

Європейський парламент відзначив роль банківського закону №590-IX, ухвалення якого унеможливило повернення Приватбанку колишнім власникам.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Finclub.

Про це йдеться у доповіді щодо імплементації Угоди про асоціацію між Україною і Євросоюзом, повідомив голова Нацбанку Кирило Шевченко.

«Європейський парламент вітає ухвалений у травні 2020 року закон про удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Цей закон посилив стійкість банківського сектору та унеможливив повернення ПриватБанку попереднім власникам», - написав він сьогодні.

У доповіді також зазначається, що Україна досягла значного прогресу у виконанні зобов'язань у рамках Угоди про асоціацію та інтеграцію з ЄС, зокрема у банківській сфері.

У свою чергу НБУ запевняє, що докладе всіх зусиль для захисту законності рішень про націоналізацію ПриватБанку, збереження фінансової стабільності та не допустить втрати коштів платників податків.

13 травня Верховна Рада схвалила законопроєкт щодо вдосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності у другому читанні та цілому, який прозвали «антиколомойським».

Парламент ще 30 березня ухвалив цей законопроєкт у першому читанні. Після цього до докумету внесли рекордні 16,6 тисяч правок, намагаючись заблокувати його прийняття.

21 травня президент Володимир Зеленський підписав цей закон №590-IX, необхідний для співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Коментарі
Додати коментар