До новин

Ще одного перенесення з’їзду суддів не буде – Моніч

24 лютого, 2021
Новини
Ще одного перенесення з’їзду суддів не буде – Моніч

Ми не можемо переносити проведення з'їзду суддів України на більш пізні строки, тому що ми не можемо допустити блокування роботи Вищої ради правосуддя, від якої зараз залежить функціонування судової влади загалом.

Так голова Ради суддів України Богдан Моніч під час робочої наради прокоментував чутки про чергове перенесення заходу у зв’язку із невизначеністю реформування Вищої ради правосуддя, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Закон і Бізнес.

Як приклад, він навів повноваження ВРП здійснювати функції головного розпорядника коштів Державного бюджету України щодо фінансового забезпечення своєї діяльності, участь у визначенні видатків Державного бюджету України на утримання судів, органів та установ системи правосуддя відповідно до Бюджетного кодексу України. «На фоні розмов ніхто не оцінив ризики, коли вони будуть більшими – від нереформованої ВРП, чи від зупинки фінансування діяльності судів», - наголосив Б.Моніч.

Нагадаємо, відповідно до рішення РСУ від 24.12.2020 № 71, XVIII черговий з'їзд суддів України відбудеться 9-11 березня 2021 року у приміщенні Міжнародного центру культури та мистецтв Федерації профспілок України за адресою: м. Київ, алея Небесної Сотні, 1.

Коментарі
Додати коментар