До новин

США ввели санкції проти РФ, банкам заборонили купувати російські держоблігації

16 квітня, 2021
Новини
США ввели санкції проти РФ, банкам заборонили купувати російські держоблігації

Сполучені Штати ввели санкції проти Росії за втручання в американські вибори, хакерську атаку SolarWinds і виплату "нагородних" грошей бойовикам в Афганістані за вбивство американських військових.

Розпорядження підписав президент Джозеф Байден, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація»

За рішенням Мінфіну США, фінустановам країни з 14 червня заборонено брати участь у первинному ринку рублевих і нерублевих облігацій, випущених Центральним Банком РФ, Фондом національного добробуту або Міністерством фінансів РФ, видавати їм позики в рублях або іншій валюті (у перспективі санкції можуть розширені на суверенний борг Росії).

Запроваджені санкції означають, що Сполучені Штати не купуватимуть державні облігації Росії.

Під санкції також потрапили 32 юридичні та фізичні особи, яких підозрюють у втручанні в вибори 2020 року та участі в інших кампаніях з дезінформації.

Вісім фізичних і юридичних осіб потрапили під спільні санкції США, Великої Британії і Канади за пособництво агресії РФ проти України.

Зі США також вишлють десятьох співробітників російської дипломатичної місії у Вашингтоні. «Серед них є представники російських спецслужб», - йдеться в повідомленні. Росія використовує дипломатичне прикриття для своїх шпигунів і розвідників за кордоном.

Таокж Вашингтон офіційно звинуватив російських хакерів «APT 29», Cozy Bear і The Dukes в організації атаки на державні структури США з використанням платформи SolarWinds. Хакери співпрацюють зі Службою зовнішньої розвідки РФ. Шість технологічних компаній із РФ потрапили під санкції за допомогу російським спецслужбам.

«Адміністрація Байдена вживає заходів, щоб збільшити для Росії ціну дій її уряду і спецслужб проти суверенітету та інтересів США», - наголошують у пресслужбі Білого дому.

У Білому домі акцентували на тому, що не зацікавлені в негативному розвитку двосторонніх відносин, але не дивитимуться крізь пальці на шкідливі дії Кремля.

«Сьогодні президент Байден підписав нове розпорядження щодо санкцій, (...), яке посилає сигнал про те, що Сполучені Штати впливатимуть на Росію стратегічним і економічно ефективним чином, якщо вона продовжить або посилить свої дестабілізуючі міжнародні дії», - додається в повідомленні.

Коментарі
Додати коментар