До новин

Анатолій Телявський: Судовий контроль за виконанням є пріоритетним

17 травня, 2021
Новини
Анатолій Телявський: Судовий контроль за виконанням є пріоритетним

Заступник голови Асоціація приватних виконавців України Анатолій Телявський в рамках IV Судового форуму Асоціації адвокатів України заявив, що судовий контроль за виконанням є пріоритетним.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на пост у Facebook Всеукраїнського об’єднання приватних виконавців.

Захід відбувся 14 травня 2021 року у Києві у готелі Hyatt Regency. Представник спільноти приватних виконавців зосередив свій виступ на проблемі судового і відомчого контролю за виконанням рішень судів.

«Регулятор повинен зрозуміти, що ані Міністерство юстиції, ані його посадові особи не уповноважені скасовувати або змінювати процесуальні рішення приватного виконавця і не повинні перебирати на себе функції суду у контролі за виконанням рішень. Виключно суд має повноваження перевіряти та встановлювати факт порушення щодо процесуальних рішень, дій та бездіяльності приватного виконавця. Ця ключова норма закріплена і в Конституції, і в ключових законах, які стосуються приватних виконавців – Законі України «Про виконавче провадження» і «Про органи та осіб, які здійснюють примусове виконання судових рішень і рішень інших органів». Таким чином, судовий контроль у системі виконання рішень суду повинен бути всеохоплюючим та пріоритетним. Сподіваємося, експертна спільнота і представники Міністерства пам’ятають і розуміють це,» – зазначив Телявський у своєму виступі.

Коментарі
Додати коментар