До новин

ВС опублікував Огляд рішень ЄСПЛ щодо відповідальності держави за борги держпідприємств

28 травня, 2021
Новини
ВС опублікував Огляд рішень ЄСПЛ щодо відповідальності держави за борги держпідприємств

У Верховному Суді підготували огляд рішень Європейського суду з прав людини щодо відповідальності держави за борги державних підприємств (за період із червня 2002 по вересень 2019 року).

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація».

Вказаний огляд напрацьовано управлінням забезпечення роботи судової палати для розгляду справ про банкрутство спільно з правовим управлінням (||) за підтримки відділу міжнародно-правової взаємодії Верховного Суду та проєкту Ради Європи «Дотримання вимог справедливого судового розгляду».

Огляд містить висновки Європейського суду з прав людини, які сприятимуть сталості та єдності судової практики у справах щодо застосування положень Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (далі - Конвенція), зокрема, стосовно таких питань:

- межі відповідальності держави за борги державних підприємств у справах щодо застосування;

- статті 1 Першого протоколу до Конвенції;

- застосування статей 6, 13 Конвенції у спорах щодо відповідальності держави;

- застосування конвенційних положень у справах про банкрутство та інші питання, які виникають під час застосування положень Конвенції.

Систематизований огляд правових висновків Європейського суду з прав людини, значна частина якого вперше перекладена українською мовою, стане в пригоді суддям, адвокатам, юристам і науковцям.

Коментарі
Додати коментар