До новин

Яких змін очікувати у сфері виконання судових рішень цьогоріч

14 червня, 2021
Новини
Яких змін очікувати у сфері виконання судових рішень цьогоріч

Об’єднання приватних виконавців «ФАКТ» виступило платиновим партнером міжнародної конференції «Управління проблемною заборгованістю. Інновації 2021».

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на Закон і Бізнес.

Захід об’єднав на майданчику провідних фахівців в роботі з проблемною заборгованістю з різних країн світу. Конференцію відкрив вітальним словом голова правління «ФАКТ» Артем Тараненко. Приватний виконавець зазначив, що не дивлячись на обмежувальні заходи і пандемію, сфера роботи з проблемною заборгованістю продовжує демонструвати адаптивність і зберігати позитивні показники стягнення.

Перша сесія конференції розпочалася з виступу приватного виконавця, заступника голови правління Об’єднання Олексія Полякова. Доповідач розповів про ключові тенденції в роботі з проблемною заборгованістю в 2021 році, а також навів приклад застосування виконавчих написів нотаріуса, як оптимальних виконавчих документів, які підтверджують безспірність вимог кредитора і, завдяки злагодженій роботі приватних виконавців, значно скорочують час і кошти кредитора, що не потрібно витрачати на адвокатів і затяжні судові процеси.

В рамках другої сесії конференції виступив заступник голови Асоціації приватних виконавців України Анатолій Телявский. Спікер зосередив свій виступ на перевагах приватних виконавців в роботі з проблемною заборгованістю і пояснив, чому саме ця нова професія стала провідною в цій сфері.

Також заступник голови АПВУ вказав у своєму виступі про необхідність подальшого розвитку професії приватного виконавця в Україні. Для цього необхідно остаточно вирівняти державних і приватних виконавців у повноваженнях, зменшити відомчий тиск міністерства на цю професію, а також завершити діджиталізацію і автоматизацію всіх процесів виконавчого провадження.

Коментарі
Додати коментар