До новин

На Вінниччині спиртзавод після чотирьох років простою почне виробництво біоетанолу

18 серпня, 2015
Санація
На Вінниччині спиртзавод після чотирьох років простою почне виробництво біоетанолу

Державне підприємство «Тростянецький спиртовий завод» після чотирьох років простою реконструюють для виробництва біоетанолу та його похідних.

Про це повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на Vindaily.info.

Як зазначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій, пуско-налагоджувальні роботи на оновленому об’єкті планують почати в кінці серпня.

Наразі капітально відремонтовано чотири котли ДКВР-10, хімічна водоочистка та прилеглі комунікації. Відновлена робота артезіанських свердловин, очисних споруд, бродильного відділення, насосного парку та запірної арматури. Аби запрацювала система водопостачання, основну частину трубопроводів і запірної арматури довелося замінити, розповідає Валерій Коровій.

Незабаром інвестор має намір встановити обладнання. Вже набрано у штат 92 співробітники. За словами директора спиртзаводу Ігоря Мариняко, тростянецький біоетанол вже готові брати мережі автозаправних комлексів, зокрема БРСМ та WOG.

Між тим, пакет дозвільних та регламентних документів для відновлення виробництва на даний момент перебуває у процесі розробки. В даний час Тростянецький спиртзавод знаходиться у стані банкрутства, на стадії управління майном.

Відродження спиртзаводу, який забезпечуватиме роботою 130 осіб та наповнюватиме місцевий бюджет, стане потужним стимулом не тільки для економіки Тростянця, а й всього району, впевнений Валерій Коровій.

Примітно, що Тростянецький спиртзавод стане четвертим підприємством «Укрспирту», яке випускатиме біоетанол для виробництва спиртовмісних моторних палив.

Нагадаємо, що норму, яка зобов’язувала Україну з 2014 року додавати в традиційний бензин не менше 5% біоетанолу, скасували на початку 2015 року. Однак вже у 2016 році пальне має містити 10% біопалива.

Коментарі
Додати коментар