До новин

Суд відсторонив керівництво АРМА і посадив під домашній арешт

30 липня, 2021
Новини
Суд відсторонив керівництво АРМА і посадив під домашній арешт

Суд відсторонив від посади підозрюване у привласнені понад 400 тисяч доларів керівництво Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами та відправив його під домашній арешт.

Про це розповів заступник голови АРМА Володимир Павленко і ДБР, повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» з посиланням на «Українську правду».

Печерський районний суд Києва 29 липня ухвалив відсторонити від посади т.в.о. голови АРМА Віталія Сигидина та його заступника Володимира Павленка. Суддя Сергій Вовк обрав також держслужбовцям запобіжні заходи у вигляді нічного домашнього арешту строком до 24 вересня.

Відсторонення і таку саму міру запобіжного заходу отримав і начальник управління менеджменту активів АРМА Вахтанг Бочоришвілі.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань заявило про зловживання керівництва АРМА, викриті у співпраці зі спецпідрозділом із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Служби безпеки України.

За даними ДБР, протягом серпня-грудня 2020 року тимчасовий виконувач обов’язків голови АРМА (Віталій Сигидин – ред.), його заступник (Володимир Павленко), начальник управління даної установи (Вахтанг Бочорішвілі) у змові з адвокатами (Денис Сердюк і Оксана Сєрокурова) та фізичною особою (Ігор Король) заволоділи коштами, які були передані в управлінні АРМА.

Йдеться про 400 тисяч доларів, арештованих Національною поліцією як "воровський общак".

Шістьом особам повідомлено про підозру у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненому за попередньою змовою, в особливо великому розмірі (ч. 5 ст. 191 КК України).

Коментарі
Додати коментар