До новин

Посли G7 висловили стурбованість судовою реформою в Україні

24 вересня, 2021
Новини
Посли G7 висловили стурбованість судовою реформою в Україні

Посли країн "Великої сімки" стурбовані процесом судової реформи в Україні та закликають забезпечити висунення експертів в Етичну раду Вищої ради правосуддя.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на ZN.ua.

Дипломати також звернули увагу на законопроєкт про вдосконалення процедури діяльності Конституційного суду України, пише

"Посли G7 продовжують спостерігати за процесом судової реформи в із занепокоєнням. Вони із розчаруванням звертають увагу на графік конкурсу Ради суддів для добору кандидатів до Етичної ради Вищої ради правосуддя після того, як міжнародні партнери висунули своїх кандидатів. Запропонований графік не відображає важливості та невідкладності цієї реформи. Посли продовжують закликати Раду суддів та всіх партнерів забезпечити швидке висування експертів до Етичної Ради ВРП", - твітнула група послів G7 в Києві.

Дипломати стурбовані законопроєктом №4533. Посли підкреслили, що реформування Конституційного суду має забезпечити прозорий, конкурентний відбір нових суддів і гарантувати тимчасове збільшення вимог до голосування, відповідно до рекомендацій Венеціанської комісії.

"Усебічна судова реформа залишається найважливішим пріоритетом для G7 як така, що має вирішальне значення для успіху всіх реформ в Україні та виконання вимог народу України. Проведення цих реформ покращить інвестиційний клімат і здатність виконувати міжнародні зобов’язання", - підкреслюють посли.

Коментарі
Додати коментар