До новин

НБУ призначив нового директора департаменту фінстабільності

12 жовтня, 2021
Новини
НБУ призначив нового директора департаменту фінстабільності

Директором Департаменту фінансової стабільності НБУ призначили Первін Дадашову, яка з 17 вересня 2021 року виконувала обов'язки директора департаменту.

Про це повідомляє інформаційний портал «Банкрутство & Ліквідація» із посиланням на дані регулятора.

До сфери компетенції новопризначеного директора належатиме, зокрема:

    моніторинг системних ризиків фінансового сектору, підготовка рекомендацій для мінімізації таких ризиків;

    підготовка звіту про фінансову стабільність та інших регулярних публікацій Національного банку з тематики фінансового сектору України;

    розроблення та підтримання моделей для калібрації та оцінки ефектів застосування макропруденційних інструментів;

    розроблення та підтримання макромоделей стрес-тестування фінансового сектору;

    розроблення моделей стрес-тестування окремих банків, координація процесу стрес-тестування;

    участь у розробці нових регуляцій для банків та небанківських фінансових установ, кількісна оцінка ефекту нових регуляцій;

    аналітична та адміністративна підтримка діяльності Ради з фінансової стабільності, Комітету з фінансової стабільності Національного банку та координація робіт з питань фінансової стабільності;

    комунікація із представниками фінансового сектору, державними органами, міжнародними фінансовими організаціями та іншими центральними банками з питань фінансової стабільності.

"За час роботи у Нацбанку Первін Дадашова не тільки отримала чималий досвід координування процесів із забезпечення та підтримки фінансової стабільності, а також зробила значний внесок у розбудову макропруденційної політики центробанку.

Щиро вітаю її з призначенням. Упевнений, що разом із командою департаменту вона примножить здобутки Національного банку в сфері забезпечення фінансової стабільності", - прокоментував заступник голови Національного банку Сергій Ніколайчук.

Департамент фінансової стабільності входить до блоку "Монетарна стабільність", що підпорядковується заступнику голови НБУ Сергію Ніколайчуку за вертикаллю підпорядкування.

Первін Дадашова працює в НБУ з липня 2017 року.

"За цей час пройшла шлях від провідного економіста до начальника відділу макрострес-тестування та розроблення модельного інструментарію Департаменту фінансової стабільності, а згодом стала начальником управління макропруденційної політики та досліджень цього департаменту (у 2019 році). З 17 вересня 2021 року вона виконувала обов’язки директора Департаменту фінансової стабільності", - йдеться у повідомленні НБУ.

Нагадаємо, Віталій Ваврищук оголосив про намір завершити роботу на посаді директора Департаменту фінансової стабільності Нацбанку і написав заяву про звільнення за власним бажанням 16 вересня 2021 року.

Коментарі
Додати коментар