До новин

Центробанк Індії планує запустити національну цифрову валюту наступного року

25 листопада, 2021
Новини
Центробанк Індії планує запустити національну цифрову валюту наступного року

За повідомленнями мережевих джерел, Резервний банк Індії розглядає можливість запуску пілотного проекту цифрової версії національної валюти в першому кварталі наступного фінансового року.

Про це пише інформаційне агентство Reuters з посиланням на власне обізнане джерело в банківсько-економічному комітеті Державного банку Індії, пише «Банкрутство & Ліквідація».

Згідно з наявними даними, цифрова валюта Центрального банку (CBDC) буде являти собою цифровий аналог рупії, що є національною валютою Індії. Раніше ЗМІ писали, що початковий запуск цифрової рупії може відбутися в кінці цього року, але офіційні особи цю інформацію не підтвердили і будь-яких заяв щодо цього зроблено не було.

На думку деяких індійських чиновників, знадобиться чимало часу, перш ніж цифрова валюта стане звичним платіжним засобом. Наразі ведеться опрацювання питань і уточнення нюансів, так чи інакше пов’язаних з CBDC. Індійська влада продовжує розглядати питання, пов’язані з можливим запуском цифрової валюти в оптовій і роздрібній торгівлі, каналах розподілу та ін.

«Центральний банк також перевіряє, чи можна взагалі обійтися без посередників, і, що найбільш важливо, чи повинна технологія бути децентралізованою або напівцентралізованою», – наводить видання слова джерела. Також наголошується, що Резервний банк Індії неодноразово висловлював занепокоєння з приводу криптовалют, що створюють ризики для макроекономічної та фінансової стабільності країни.

Коментарі
Додати коментар