До новин

Система миттєвих платежів здешевить послуги банків – АУБ

25 листопада, 2021
Новини
Система миттєвих платежів здешевить послуги банків – АУБ

Головна мета створення системи миттєвих платежів (СМП) – надати українцям можливість здійснення швидких та дешевих переказів з рахунку на рахунок.

Про це на засіданні Комітету АУБ з питань розвитку платіжних систем заявили учасники зустрічі., пише «Банкрутство & Ліквідація».

За словами Голови Комітету АУБ з питань розвитку платіжних систем Ігоря Фісуна, системи миттєвих платежів працюють у багатьох країнах, і використання СМП дозволяє економити значні кошти.

«Думаю, ми теж можемо їх використати, що дозволить створити комфортне середовище як для вітчизняного фінсектору, так і українських громадян», – зазначив Ігор Фісун.

Президент АУБ Андрій Дубас, у свою чергу, зазначив, що ідея платежу «рахунок-рахунок», яку ініціює Нацбанк, викликає в Асоціації «стриманий оптимізм».

«Ми розуміємо, що у разі реалізації концепції спочатку будуть додаткові витрати на обладнання та програмне забезпечення. Але перспективи все одно дуже привабливі», – наголосив Президент Асоціації українських банків.

За його словами, додатковий учасник ринку дозволить створити конкурентне середовище, запропонувавши нижчі тарифи і, зрештою, у виграші залишаться усі.

За підсумками засідання Комітет ухвалив рішення сформувати консолідовану точку зору спільноти щодо впровадження СМП і направити відповідні пропозиції НБУ.

Коментарі
Додати коментар