До новин

Через навмисне банкрутування держпідприємств держава втратила більше 50 млн, - Мінрегіон

16 вересня, 2015
Банкрутство підприємств
Через навмисне банкрутування держпідприємств держава втратила більше 50 млн, - Мінрегіон

В Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України заявили, що через доведення до банкрутства держпідприємств та привласнення їх майна держава втратила щонайменше 50 млн гривень.

Про це заявив начальник Управління взаємодії з органами державної влади та роботи з підвідомчими організаціями Міністерства регіонального будівництва, розвитку та ЖКГ Руслан Анфілов заявив в ході круглого столу, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація

Він нагадав, що зараз у підпорядкуванні Мінрегіону знаходиться 65 державних підприємств.

«У результаті перевірок виявлені численні порушення: навмисне доведення підприємств до банкрутства, незаконне привласнення державного майна, тощо. Орієнтовний збиток завданої шкоди на перевірених підприємствах становить понад 50 млн гривень», - розповів Анфілов.

Більшість з підвідомчих держпідприємств знаходяться в складному фінансовому становищі, частина - працює неповний робочий день, зменшено обсяг виробництва і кількість працівників.

Анфілов зазначив, що фактично в арсеналі міністерства 19 прибуткових підприємств, 32  - збиткових, 1 - на межі збитковості та 13 у стадії ліквідації.

Коментарі
Додати коментар