До новин

НБУ визнав Інтеграл-банк неплатоспроможним

16 вересня, 2015
Банкрутство фінустанов
НБУ визнав Інтеграл-банк неплатоспроможним

Національний банк України 15 вересня прийняв рішення про віднесення Публічного акціонерного товариства «Інтеграл-банк» до категорії неплатоспроможних.

Про це йдеться в постанові правління Нацбанку № 606, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на прес-службу регулятора.

В НБУ нагадали, що банк був визнаний проблемним у серпні 2015 року через відсутність коштів, що призвело до невиконання банком своїх зобов’язань перед вкладниками та кредиторами. Після віднесення ПАТ до категорії проблемних було встановлено факти невідображення ним у бухгалтерському обліку документів клієнтів, що не виконані у встановлений законодавством строк. Також погіршилися фінансові показники діяльності банку. Через відсутність коштів банк не виконував своєчасно та в повному обсязі законні вимоги вкладників та інших кредиторів.

«Тобто всупереч вимогам статті 58 Закону України «Про банки і банківську діяльність», якою встановлено обов’язок власників істотної участі в банку вживати своєчасних заходів для запобігання настанню неплатоспроможності банку, у банку не було вжито своєчасних заходів з достатньої фінансової підтримки ПАТ «Інтеграл-банк», - йдеться у повідомленні.

Ураховуючи викладене, правління Нацбанку ухвалило рішення про віднесення ПАТ «Інтеграл-банк» до категорії неплатоспроможних.

Нагадаємо, Інтеграл-банк заснований у 1994 році. Найбільшими його акціонерами станом на 8 червня 2015 року були Костянтин Торішній (18,93%) і ТОВ "Інвестиційно-торговий союз" (29,64%), що належить Торішньому.

Коментарі
Додати коментар