До новин

Голова ЄІБ підтримав "трильйонний" план відбудови України

13 травня, 2022
Новини
Голова ЄІБ підтримав "трильйонний" план відбудови України

Президент Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) Вернер Хоєр підтримав план відбудови України вартістю у кілька трильйонів євро.

Про це повідомляє Reuters.

Хоєр сказав, що Європу не можна залишати наодинці з тим, щоб оплачувати величезний рахунок від вторгнення Росії в Україну, який, за його прогнозами, може скласти трильйони.

Відповідно до плану Маршалла, реалізованого після Другої світової війни, Сполучені Штати надали Європі сучасну економічну та технічну допомогу в еквіваленті приблизно 200 мільярдів доларів протягом чотирьох років.

Говорячи про необхідність подібної програми для України, Хоєр сказав, що вартість відбудови країни обговорювалася на нещодавніх зустрічах в ООН, Міжнародному валютному фонді та Світовому банку у Вашингтоні.

"Чого буде коштувати відбудова, реконструкція України? Цифри літали по кімнаті... але одне мені цілком зрозуміло: мова йде не про мільйони, а про трильйони", - сказав Хоєр, колишній міністр закордонних справ Німеччини за канцлера Гельмута Коля.

Зауваження Хоєра підкреслюють, як Європейський Союз готується подолати постійно зростаючий економічний вплив війни, використовуючи вплив паннаціонального ЄІБ, який зазвичай фінансує дороги, мости та іншу інфраструктуру.

"Це виклик для всього вільного світу – переконатися, що ця (підтримка) буде надана", – сказав Хоєр.

"Політичні лідери повинні прийняти рішення якомога швидше. Але я думаю, що нам потрібна структура, яка справді орієнтована на глобальну аудиторію, а не лише на платників податків у Євросоюзі", - заявив він.

Коментарі
Додати коментар