До новин

Італія та Німеччина дозволили рублеві рахунки для купівлі російського газу

24 травня, 2022
Новини
Італія та Німеччина дозволили рублеві рахунки для купівлі російського газу

Джерела Reuters повідомили, що Німеччина та Італія дозволила компаніям відкривати рахунки в рублях, щоб купувати російський газ.

ДжерелоReuters із посиланням на джерела

Деталі: За словами джерел, Німеччина та Італія повідомили компаніям, що вони можуть відкрити рахунки в рублях, щоб продовжувати купувати російський газ, не порушуючи санкцій проти Москви, після переговорів з Європейським Союзом.

Два джерела повідомили Reuters, що німецькі імпортери газу отримали від Берліна повідомлення про можливість відкривати рубльові рахунки для оплати російського газу без порушення санкцій.

Зазначається, що Німеччина, яка є найбільшим імпортером російського газу в регіоні, діяла з цього питання в тісній координації з ЄС.

Італійський уряд також спілкувався з Європейською комісією і отримав роз’яснення щодо того, як легально купувати російський газ, повідомило Reuters високопоставлене джерело в уряді.

Це сталося до того, як італійська енергетична компанія Eni заявила у вівторок, що розпочала процедуру відкриття двох рахунків: одного в євро та одного в рублях, повідомило джерело.

Коментарі
Додати коментар