До новин

Енергоатом оцінює збитки галузі від російської агресії у 40 мільярдів

27 червня, 2022
Новини
Енергоатом оцінює збитки галузі від російської агресії у 40 мільярдів

В "Енергоатомі" оцінюють збитки української атомної енергетики від російської агресії у 40 млрд грн: це, зокрема, знищені під час обстрілів і пожеж корпуси та пошкоджене обладнання на Запорізькій АЕС.

Про це в інтерв'ю Liga.net заявив президент НАЕК "Енергоатом" Петро Котін.

"Ситуація непроста. Обсяги шкоди, завданої російським агресором, на сьогодні ми оцінюємо у близько 40 млрд грн. Це знищені під час обстрілів і пожеж корпуси, пошкоджене обладнання на Запорізькій АЕС, а також втрати від вимушеного скорочення виробництва електроенергії", - сказав президент Енергоатома.

За його словами, з початку повномасштабної війни споживання електроенергії в країні скоротилося майже на 40%. У промисловості - на 60%.

"Ми вимушені працювати лише половиною наших енергоблоків.

Також значно впали платежі за електроенергію. Менше з тим, ми і далі виконуємо PSO і постачаємо населенню дешеву електроенергію. Понад 60% нашої електроенергії Енергоатом постачає населенню.

Завдяки Енергоатому утримуються і зберігатимуться низькі тарифи для побутових споживачів. Крім цього, ми збільшили вдвічі виплати в держбюджет і виплатили з початку року 11,3 млрд грн податку", - додав Котін.

Коментарі
Додати коментар