До новин

"Метінвест" Ахметова-Новинського призупиняє роботу низки комбінатів: причини

30 червня, 2022
Новини
"Метінвест" Ахметова-Новинського призупиняє роботу низки комбінатів: причини

Гірничо-металургійна група "Метінвест" Ріната Ахметова і Вадима Новинського оголосила, що ГЗК у Кривому Розі та "Каметсталь" частково призупиняють роботу з 1 липня через логістичні та економічні чинники.

Про це йдеться у заяві "Метінвеста".

"Із середини червня Група Метінвест розпочала процес призупинення роботи ГЗК у Кривому Розі", - йдеться у повідомленні.

З 1 липня "Метінвест" призупиняє видобуток на двох гірничо-збагачувальних комбінатах у Кривому Розі (Інгулецькому ГЗК і спільному підприємстві Південний ГЗК) та скорочує роботу "Каметсталі" в Кам’янському до однієї домни "через логістичні чинники, зростання собівартості виробництва та падіння цін на продукцію".

Із середини липня також призупинять видобуток на Північному ГЗК. Із гірничо-збагачувальних комбінатів групи в Україні продовжить роботу зі зменшеною потужністю лише Центральний ГЗК.

"Призупинення видобутку на ГЗК та перехід "Каметсталі" на роботу однією домною є вимушеною мірою, яку група максимально відтермінувала з 24 лютого за рахунок власних резервів.

Безумовно, головним фактором є продовження російського вторгнення в Україну. Але ситуація в економіці країни також залишається важкою та має тенденцію до погіршення через низку дестабілізуючих факторів, які не дають змогу нашим підприємствам повноцінно працювати та планувати свою діяльність більш ніж на місяць уперед", - йдеться у позиції групи.

Коментарі
Додати коментар