До новин

Швейцарія приєдналась до сьомого пакета санкцій ЄС проти РФ

06 серпня, 2022
Новини
Швейцарія приєдналась до сьомого пакета санкцій ЄС проти РФ

Федеральна рада Швейцарії оголосила про приєднання до останнього, сьомого пакета санкцій ЄС, який, зокрема, стосується ембарго на російське золото.

Про це йдеться в офіційному пресрелізі Федеральної ради.

"Зважаючи на триваючу військову агресію Росії в Україні, Федеральна рада запровадила додаткові санкції проти Росії 3 серпня відповідно до останніх санкцій ЄС щодо золота та виробів із золота. Заходи набувають чинності о 18:00 3 серпня", - йдеться у повідомленні.

Підкреслюється, що нові заходи передусім стосуються заборони на купівлю, імпорт або транспортування золота та золотих виробів з Росії. Послуги, пов’язані з цими товарами, також заборонені.

Відповідно до нових санкцій, заморожуються активи найбільшого банку Росії - "Сбербанка", йому заборонено надавати кошти, економічні ресурси чи технічні послуги. До санкційного переліку Швейцарії також додані ще 54 фізичні та 9 юридичних осіб.

"Таким чином, список осіб та організацій, щодо яких Швейцарія ввела санкції у зв’язку з ситуацією в Україні, повністю відповідає списку ЄС", – зазначається в повідомленні.

"Швейцарія прагне подолати глобальну продовольчу та енергетичну кризу. Федеральна рада зазначає, що жоден із заходів проти Росії не спрямований проти торгівлі сільськогосподарськими чи харчовими продуктами між третіми країнами та Росією.

Щоб уникнути перебоїв у платіжних каналах, Федеральна рада зробила два нових винятки щодо операцій, пов’язаних із сільськогосподарською продукцією та поставками нафти до третіх країн, як це зробив ЄС", - додали у Федеральній раді.

Коментарі
Додати коментар