До новин

"Слуга" намагався загальмувати заборону в Україні небезпечного азбесту

12 серпня, 2022
Новини
"Слуга" намагався загальмувати заборону в Україні небезпечного азбесту

Народний депутат від партії "Слуга народу" Сергій Нагорняк переконував членів комітету ВР з питань здоров’я про необхідність скасувати норму щодо заборони використання азбесту у виробництві будівельних матеріалів.

Відповідне засідання Комітету ВРУ з питань здоров’я нації відбулось 26 липня. 

На засіданні, зокрема, розглядались поправки до другого читання законопроєкту №4142, який містить відповідну норму про заборону азбесту.  

Під час засідання профільного комітету депутат наголошував на необхідності відтермінувати заборону азбесту, який ВООЗ визнала шкідливим матеріалом, та який, зокрема, в країнах ЄС заборонено використовувати з 2005 року. 

За словами Нагорняка, це призведе до зупинки заводу в Краматорську і втрати 150 робочих місць. Будівельні матеріали з використанням азбесту в Україні випускає тільки ТОВ "Краматорський шифер".

"Сьогодні ми хочемо заборонити виробництво азбестового шиферу і незрозуміло, чим ми його замінимо… Якщо Європейський союз вимагає від нас таку норму, то треба дати можливість на 3-5 роки перехідний період", – заявив він під час свого виступу.

Коментарі
Додати коментар