До новин

Заарештовано акції збиткового військового НДІ, які за безцінь хотів продати ФДМУ

19 жовтня, 2015
Резонансні справи
Заарештовано акції збиткового військового НДІ, які за безцінь хотів продати ФДМУ

Печерський районний суд заарештував 94,4% акцій військового ДП «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів», які мали перейти у власність ПрАТ «Вентиляційні системи».

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на відповідне рішення суду від 7 жовтная 2015 року.

«Посадові особи Фонду державного майна України 30 вересня, не враховуючи геополітичну і внутрішню обстановку в Україні, зловживаючи службовим становищем, провели конкурс з продажу держпакету акцій ДП «Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів», за результатами якого пакет акцій був проданий ПрАТ «Вентиляційні системи» за 16 млн гривень, що спричинило тяжкі наслідки у вигляді ненадходження до держбюджету 188 млн гривень» - йдеться в рішенні суду.

Військова прокуратура вважає, що посадові особи ФДМ з метою незаконного виведення активів НДІ з держвласності, діючи в інтересах «Вентиляційних систем», на початку 2015 року підготували пропозиції Кабміну щодо виключення НДІ з переліку стратегічно важливих підприємств і почали підготовку об'єкту до приватизації.

При цьому ФДМУ не включив у статутний фонд НДІ вартість земельної ділянки площею 7,1 га в Києві, вартість якої, на думку прокуратури, складає щонайменше 82 млн гривень.

У документі зазначено, що орієнтовна ринкова вартість об'єктів державного НДІ, згідно з доводами прокуратури, становить 122 млн гривень.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, ФДМУ хотів за безцінь військовий Науково-дослідний інститут електромеханічних приладів, посилаючись на його збитковість, проте в ситуацію втрутилась військова прокуратура й процедуру продажу 94,4% акцій держпідприємства було призупинено.

Коментарі
Додати коментар