До новин

«Нафтогаз» збирає нараду через розірвання угоди про реструктуризацію боргу «Укрнафти»

21 жовтня, 2015
Борги
«Нафтогаз» збирає нараду через розірвання угоди про реструктуризацію боргу «Укрнафти»

У четвер, 22 жовтня НАК «Нафтогаз України» планує провести нараду стосовно обговорення питань виконання ПАТ «Укрнафта» договору про реструктуризацію податкового боргу, укладеного в серпні поточного року з Державною фіскальною службою.

Про це йдеться у листі «Нафтогазу» до голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням на «Економічну правду».

«Для обговорення проблемних питань, що виникли навколо виконання ПАТ «Укрнафта» договору про реструктуризацію податкового боргу, просимо взяти участь у зазначеній нараді», - йдеться у листі.

«Водночас просимо забезпечити наявність копії договору про реструктуризацію податкового боргу, копій документів, що укладались для забезпечення його виконання та інформації про стан його виконання», - зазначається у документі

При цьому джерело з НАК «Нафтогаз України» вказує, що у компанії занепокоєні заявою голови ДФС щодо розірвання угоди про реструктуризацію податкового боргу «Укрнафти», що може призвести до зриву виплати дивідендів до бюджету до кінця поточного року.

Раніше у Службі безпеки України повідомили, що до кінця року ПАТ «Укрнафта» повинна сплатити до держбюджету понад 14 мільярдів гривень.

Нагадаємо, у серпні Державна фіскальна служба реструктуризувала борг компанії «Укрнафта» на 5 місяців під 36% річних.

ПАТ «Укрнафта» - найбільша українська нафтодобувна компанія. НАК «Нафтогаз України» належить 50%+1 акція «Укрнафта», групі компаній «Приват» Ігоря Коломойського - близько 42% акцій.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, до кінця 2015 року «Укрнафта» повинна сплатити до держбюджету понад 14 мільярдів гривень, яких підприємство не має.

Коментарі
Додати коментар