До новин

МВФ може призупинити програму фінансування України, - нардеп

22 жовтня, 2015
Борги
МВФ може призупинити програму фінансування України, - нардеп

Голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна заявила, що Міжнародний валютний фонд готовий призупинити програму фінансування України, якщо комітет внесе до Верховної Ради свій проект податкової реформи, розроблений депутатами, експертами та представниками бізнесу.

Про це  повідомляє інформаційний портал Банкрутство & Ліквідація із посиланням РБК-Україна.

Таку заяву Южаніна зробила після зустрічі з постійним представником Фонду в Україні Жеромом Ваше.

«Він прийшов з категоричною заявою і рекомендував не вносити у парламент на реєстрацію законопроект зі змінами до Податкового кодексу, інакше МВФ буде змушений зробити заяву, що концепція не погоджується з прийнятими раніше рішеннями і програма буде припинена», - розповіла Южаніна.

Нагадаємо, комітет розробив свою версію податкової реформи, в той час як Мінфін досі не надав відповідний законопроект. Сьогодні члени комітету планували зареєструвати свій законопроект у парламенті, однак Жером Ваше звинуватив депутатів у передвиборчому популізмі. Тому, як уточнює Южаніна, прийнято спільне рішення перенести оприлюднення документа на понеділок, після того, як пройдуть вибори.

За підрахунками Мінфіну, комітетська реформа обійдеться бюджету втратами в обсязі понад 200 млрд грн. Депутати пропонують значне скорочення податкових ставок, зменшення податкових органів та автоматизацію процесів.

Урядова версія, згідно презентації, передбачає встановити більшість ставок на рівні 20%. Ці зміни загрожують зниженням доходів бюджету на 60 млрд грн.

Зазначимо, у Мінфіні очікували, що обговорення двох моделей податкової реформи, запропонованих міністерством і профільним комітетом Верховної Ради України, завершиться в листопаді 2015 року.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, черговий транш від МВФ під питанням, бо Фонд незадоволений темпами реформ в Україні.

Коментарі
Додати коментар