До новин

ФГВ оскаржуватиме судову заборону на ліквідацію банку «Фінансова ініціатива»

23 жовтня, 2015
Резонансні справи
ФГВ оскаржуватиме судову заборону на ліквідацію банку «Фінансова ініціатива»

Фонд гарантування вкладів фізосіб оскаржуватиме ухвалу госпсуду щодо заборони членам виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вносити пропозицію до Національного банку України та приймати рішення про ліквідацію ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива».

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі Фонду.

«Фонд гарантування вкладів фізичних осіб оскаржить Ухвалу Господарського  суду  міста Києва від 15.10.2015 у справі №910/26664/15 за позовом Perusta Constructions LTD (Перуста Констракшонс ЛТД) щодо заборони членам виконавчої дирекції Фонду гарантування вкладів фізичних осіб вносити пропозицію до Національного банку України та приймати рішення про ліквідацію ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива», - зазначили у прес-службі.

ФГВ також готує заперечення щодо самого позову.

«Фонд гарантування звернеться до суду з проханням роз’яснити, яким чином забезпечувати виконання вказаної Ухвали, - пояснив директор Юридичного департаменту Фонду Віктор Новіков, - У законодавстві передбачено, що неплатоспроможний банк може бути у стадії тимчасової адміністрації, або, після її завершення, – у ліквідації. У законах немає проміжного статусу. Тож, ми звернемось до суду, щоб він пояснив, як Фонду виконати рішення суду не порушуючи вимог законодавства».

Нагадаємо, тимчасова адміністрація у ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» діяла протягом максимально можливого терміну, який передбачений законодавством – протягом чотирьох місяців. За цей час вкладникам було виплачено 1,84 млрд грн в межах гарантованої суми відшкодування. У зв’язку з закінченням 23 жовтня 2015 року терміну дії тимчасової адміністрації у ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива» та з огляду на необхідність завершення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб повного технологічного циклу формування переліку вкладників, які мають право на отримання коштів в рамках гарантованої суми відшкодування, 19.10.2015 р. були призупинені виплати коштів вкладникам ПАТ «КБ «Фінансова ініціатива».

У Фонді уточнили, що розрахункова сума виплат у період ліквідації банку становить 1,94 млрд грн.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, суд заборонив ліквідувати банк Бахматюка «Фінансова ініціатива».

Коментарі
Додати коментар