До новин

Реструктуризація зовнішніх боргів України завершиться 12 листопада

30 жовтня, 2015
Законодавство
Реструктуризація зовнішніх боргів України завершиться 12 листопада

Міністерство фінансів очікує завершення реструктуризації зовнішніх боргів України 12 листопада.

Про це інформаційному порталу Банкрутство & Ліквідація повідомили у прес-службі відомства.

«Завершення реструктуризації зовнішнього боргу України, включаючи випуск нових облігацій зовнішньої державної позики України для кредиторів, які мають на це право, очікується 12 листопада 2015 року. Умови реструктуризації були схвалені для 13 серій непогашених державних та гарантованих державою єврооблігацій на зборах кредиторів 14 жовтня 2015 року», - зазначили у Мінфіні.

Умови реструктуризації не були схвалені лише для серії облігацій зовнішньої державної позики у розмірі 3 млрд. дол. США, термін погашення яких настає у грудні 2015 р. Відповідно, власники цих облігацій не зможуть отримати нові боргові цінні папери України.

«Завершення процедури обміну облігацій означає реструктуризацію зовнішнього боргу України у розмірі 15 млрд. дол. США і зниження суми боргу на 20% (3 млрд. дол. США). Це дозволить Україні уникнути оплати боргу у розмірі 8,5 млрд. дол. США, термін погашення якого за попередніми облігаціями наступає протягом наступних чотирьох років», - уточнили у відомстві.

Як раніше повідомляв інформпортал Банкрутство & Ліквідація, МВФ змінить свої правила, аби не припиняти фінансування України.

Коментарі
Додати коментар